Stora uppdateringar inför ranked säsongen 2019

Bilder: Riot Games

Stora uppdateringar inför ranked säsongen 2019 annonserades av Riot Games utvecklarteam under onsdagskvällen. Bland annat kommer det bli möjligt att klättra specifikt spelandes på de olika positionerna och antalet tiers som finns idag kommer öka.

Positionsbaserad matchmaking

Nästa säsong kommer Ranked Solo/Duo bestå av positionsbaserad matchmaking – det vill säga att alla spelare kan placeras i olika divisioner i varje position. Samma spelare kan vara diamond 5 support samtidigt som den är guld 2 jungler. I högre elo är det vanligare att en spelare blir auto filled och därför kommer denna funktion bara gälla upp till diamond 1. Den som når Masters på en position får alla sina matchers resultat att verka mot en och samma rank; precis som det är idag.

Två nya tiers

Många spelare i bronze, silver eller diamond känner att det skiljer mycket på spelarnivån i respektive tier och för att detta ska jämnas ut kommer det att adderas två tiers. Vad dessa tiers ska heta och hur de ska placeras är ännu ej bestämt.

4 divisioner 

Eftersom två nya tiers adderas passar Riot Games på att minska antalet divisoner att kämpa sig igenom på varje tier. Ändringen ska göra det mer givande att utvecklas och minimera känslan av att man kört fast i en tier.

Rank boarders visar aktuell rank

Nästa säsong låser du upp en rank boarder så fort du har spelat dina placement games. Denna boarder kommer sen justeras allteftersom din rank justeras.

Säsongen uppdelad i tre splits

För att förbättra spelupplevelsen har Riot Games delat upp säsongen i tre splits. Din rank kommer dock inte återställas mellan varje split – istället kommer du få möjlighet att reflektera över hur det går, sätta upp nya mål och tjäna bättre rewards. Detaljerna kring denna ändring är ännu inte klara.